Dialysefilters schoon en precies verlijmen

Dopag produceert speciaal doseersysteem voor de medische markt

De productie van medische producten vereist een speciale nauwkeurigheid, zeker bij kritische producten zoals bijvoorbeeld filters voor dialyse apparatuur. Bij de productie hiervan moet een membraan met duizenden holle kanalen vast en veilig verlijmd worden in een beschermende huls. Daartoe worden beide delen verlijmd met een 2K Polyurethaanlijm.

Speciaal voor deze toepassing heeft Dopag het meng- en doseersysteem evomix DF ontwikkeld. Dit systeem is gebaseerd op het vertrouwde eldomix systeem en is perfect geschikt voor de eisen die gesteld worden bij 2K verlijmingen. Het evomix DF systeem werkt eveneens met tandradpompen. Deze tandradpompen garanderen een zeer nauwkeurige en reproduceerbare dosering van middel- tot hoogviskeuze vloeistoffen (viscositeit tussen 50.000 en 80.000 mPa s). Dit is exact het bereik dat bij de productie van deze dialysefilters gebruikt wordt.

De mengkop van deze machine beschikt over een certificaat voor gebruik in cleanrooms. De evomix DF kan in volautomatische productielijnen worden geïntegreerd. Dankzij een ononderbroken aanvoer van lijm middels drukvaten wordt stilstand van de productie vermeden. De druktanks beschikken over een automatische niveau-controle en over een automatisch systeem voor navulling en vacumering. Volumetellers controleren gelijktijdig zowel de juiste mengverhouding als het gedoseerde volume. De bijbehorende besturing met real-time multitasking kan tot 64 verschillende programma’s opslaan en garandeert in combinatie met een 7” kleuren touchscreen een comfortabele bediening.