Innovatieve lijm- en afdichtingsoplossingen voor beglazing

Flexibiliteit en betrouwbaarheid met Dopag

Het is soms niet eenvoudig om twee verschillende materialen te verlijmen. In de bouwsector zorgen hedendaagse bouwvoorschriften en richtlijnen met betrekking tot energie- en brandveiligheidsnormen voor nieuwe uitdagingen voor architecten en ontwerpbureaus. Dit geldt vooral voor de gevels van gebouwen, evenals voor ramen, deuren en poorten. Dergelijke architecturale onderdelen vormen de basis voor energie-efficiëntieklassen en voor het voldoen aan brandvoorschriften. Voor een optimale productkwaliteit moet absolute processtabiliteit worden gegarandeerd. Dit geldt met name voor het verbinden van verschillende materialen bij de productie van ramen, deuren en poorten waar glas in verwerkt is.

Toepassingen voor ramen en gevels van gebouwen variëren van het lijmen van hoogbouwgevels tot het aanbrengen van randafdichting. Het afvullen van cartridges (side-by-side cartridges of pre-mixed cartridges) is een andere toepassing in deze markt. Bij deze laatste groep ligt de focus op handmatige doseertoepassingen, op de bouwplaats of in de fabriek. Dopag biedt verschillende systemen voor het snel en schoon afvullen van deze cartridges.

De doseer- en mengsystemen van Dopag zijn ontworpen voor het verwerken van siliconen, polyurethaan of polysulfide-gebaseerde 2K lijmen. Onze systemen brengen deze materialen in het juiste volume aan op het onderdeel. Cruciaal  in deze sector is  het continu realiseren van de juiste mengverhouding én een hoge opbrengst in liters per minuut. Geen overtollige hoeveelheden gemengde vloeistof omdat de menging exact op het juiste moment in het juiste volume geschiedt.