Het ingieten van elektronische en elektrische componenten.

Dopag beschermt uw kostbare componenten

Elektrische en elektronische componenten worden gebruikt in een groot aantal produkten en hun betrouwbaarheid is een vanzelfsprekendheid geworden voor de consument, zelfs onder extreme omstandigheden. Dergelijke omstandigheden kunnen variëren van stoten en trillingen tot vuil, vocht en extreme temperaturen. Om een ​​betrouwbare werking en correcte elektrische isolatie te garanderen worden componenten soms beschermd middels “potting”. Ingieten vormt een permanente bescherming tegen invloeden van buitenaf. Afhankelijk van het potting materiaal en de specifieke toepassing wordt het proces uitgevoerd onder normale condities of onder vacuüm. Een belangrijke factor bij de verwerking is het vermijden van luchtbellen. Ingesloten lucht verlaagt namelijk de isolatie- en beschermingscapaciteit van het materiaal, evenals de mechanische sterkte.

Intelligente oplossingen van Dopag

De meng- en doseersystemen van Dopag maken nauwkeurige en reproduceerbare doseringen. De mengverhouding blijft constant, ook bij verschillende stroomsnelheden. De te verwerken materialen worden op het juiste moment en in de juiste hoeveelheid gemengd . Hierdoor daalt het materiaalverbruik en wordt er minder afval gecreëerd. Ook is er minder schoonmaakwerk met gebruikmaking van agressieve solventen.

Maximale perfectie

De meest voorkomende potting materialen zijn polymeren op basis van polyurethaan (PU), epoxyhars en siliconen. Deze materialen bieden een hoge thermische stabiliteit en er is keuze van zachte tot extreem harde materialen na uitharding.  Voor al deze materialen heeft Dopag een specifieke doseeroplossing.