Led: duurzaam en milieuvriendelijk

Dat zijn LED's gemaakt met Dopag

Vergeleken met een gloeilamp verbruikt een LED-lamp minder energie voor dezelfde lichtopbrengst, genereert het minder warmte en is aanzienlijk kleiner en minder gevoelig voor schokken. Bovendien heeft een LED-lamp een veel langere levensduur. Het toenemende gebruik van LED’s wordt zelfs uitgebreid door toepassingen die niet mogelijk zouden zijn zonder het ingieten. De gietverbindingen die voor dergelijke toepassingen worden gebruikt, zijn polyurethaan (PU) of op siliconen gebaseerde 2K oplossingen. Ze zijn bedoeld om de LED’s te beschermen tegen extreme temperaturen, vocht, trillingen en mechanische schade. LED’s worden ook gebruikt in toepassingen waar maximale betrouwbaarheid vereist is en onderhoudsvrije werking een belangrijke rol speelt.

Intelligente oplossingen van DOPAG

De uitgebreide Dopag-portfolio van 1K dioseer- en 2K mengsystemen zorgen voor absolute proceszekerheid. De voordelen die worden geboden zijn onder meer het nauwkeurige handhaven van de ingestelde mengverhouding, een hoge doseernauwkeurigheid, een hoge flow (indien nodig) en een luchtbelvrije menging. Deze factoren zijn doorslaggevend voor een stabiele ingieting. Zowel vanuit ecologisch als economisch oogpunt gezien zorgen de  mengsystemen van Dopag voor een rendabel en duurzaam productieproces. De te verwerken materialen worden op het juiste moment en in het juiste volume gemengd. Hierdoor bespaart U op materiaalverbruik en de kosten van afvalverwijdering. Ook is het gebruik van spoelmiddelen veel minder of kan zelfs achterwege blijven in voorkomende gevallen.

Absolute processtabiliteit

LED’s worden gebruikt voor vele verschillende toepassingen, variërend van zaklampen, verkeerslichten en straatverlichting tot koplampen en achterlichten in voertuigen. Ze zijn ook te vinden in verlichtingssystemen voor vochtige ruimtes en zwembaden en worden gebruikt voor het creëren van optische effecten in vitrines. De keuze van het potting materiaal is afhankelijk van de gevraagde eigenschappen zoals hardheid, trillingsbestendigheid en thermische stabiliteit. Ook is het mogelijk om verschillende kleuren toe te passen. Voor heldere LED-toepassingen wordt een glasheldere, transparante gietsamenstelling gebruikt.