Lijmen en afdichten van componenten voor voertuigen

Vertrouwde technologie voor extreem duurzame resultaten

Veel voertuigen zoals recreatievoertuigen, aanhangwagens, terreinvoertuigen, tankwagens en spoorwagons worden blootgesteld aan extreme omstandigheden. Reeds tijdens de productie van alle onderdelen moet er rekening gehouden worden met strikte eisen om een constante en betrouwbare kwaliteitsstandaard te bereiken. Steeds vaker worden kunststoffen en composieten ingezet en worden traditionele lasverbindingen, schroeven of klinknagels vervangen door  lijmverbindingen. Een goede lijmverbinding is sterk, betrouwbaar en reduceert het gewicht van het voertuig. En elke gewichtsbesparing levert weer een positief effect op de CO2-uitstoot.

Intelligente oplossingen van Dopag

DOPAG staat voor expertise op het gebied van het aanbrengen van lijmen en afdichtingen. Onze expertise garandeert een  optimale mengverhouding, hoog volume per minuut en het aanbrengen van uw vloeistof op de juiste plek in het juiste volume. Het resultaat is niets minder dan een optimaal eindproduct. Geen overtollige hoeveelheden gemengde vloeistof en minder afval omdat de menging exact op het juiste moment in het juiste volume geschiedt. En u bespaart om het verbruik van agressieve spoel- en reinigingsmiddelen.

Absolute processtabiliteit

Voor het verwerken en aanbrengen van dergelijke “zware” lijmen met veel vulmiddelen worden innovatieve en krachtige doseer- en mengsystemen van Dopag gebruikt. Deze zijn aangepast aan de specifieke eisen van de transportsector. Voorbeelden zijn o.a. zijwanden, cockpits, motorkappen, daken, koplampen en ramen van voertuigen. Zelfs verschillende materialen zoals glas en metaal kunnen op een permanente en betrouwbare manier worden samengevoegd.