Nieuwe Rotatie Applikator voor het 360° aanbrengen van vet of olie

Grote flexibiliteit in contactloos aanbrengen van vet in caviteiten van 15 tot 100 mm

Het contactloos aanbrengen biedt veelzijdige mogelijkheden en een hoge mate van flexibiliteit bij het aanbrengen van vet en olie op onderdelen. Vooral bij het aanbrengen van vet of olie in caviteiten wordt het uitdagend. De nieuwe Rotatie applikator van Dopag werd speciaal hiervoor ontwikkeld om contactloos vetten of olie 360 graden rondom aan te brengen in caviteiten. Hiervoor wordt de applikator  gecombineerd met het SHV-01 shotventiel van Dopag.

Het vet wordt shotsgewijs en contactloos gedoseerd, dus geen verneveling of mist in uw productie-ruimte. De applikator biedt een hoge mate aan flexibiliteit en een breed inzetgebied omdat er vele verschillende nozzle-diameters standaard beschikbaar zijn. De keuze van de nozzlediameter en het aantal shots per seconde zorgt ervoor det er exact voldoende gedosserd wordt. Door het juiste toerental af te stemmen wordt het vet mooi verdeeld, afhankelijk van volume en diameter van de caviteit. Het ventiel sluit in rust, dus er is geen na-ijlen van vet. Aan het eind van de cyclus sluit het doseerventiel en blijft de applikator nog even draaien om alle vet van de rotor te verwijderen, hiermee is de applikator zelfreinigend.

Optioneel zijn er opties beschikbaar om de procescontrole te verhogen en te verbeteren. Denk aan verwarming, stroke-detectie en een optische sensor die de shots detecteert.