Additive Manufacturing

3D print technologie met UV uithardende hars

Additive Manufacturing (AM) heeft zich de laatste jaren zeer snel ontwikkeld, waarbij een aantal industrieën een pioniersrol heeft vervuld. In Automotive, life science en de consumentenmarkt biedt 3D printen inmiddels een aanvulling op de traditionele productie-technieken. Additive Manufacturing biedt nieuwe kansen op het gebied van productiviteitsverbeteringen, kostenreducties, vrijheid van ontwerp en het toepassen van nieuwe materialen.

Binnen Additive Manufacturing kennen we verschillende printtechnieken waaronder SLA (stereolithografie) en DLP / DLS (Digital Light Processing). Deze technieken maken gebruik van vloeibare 2-componenten materialen die met behulp van UV licht worden uitgehard.

In de stereolithografie wordt het vloeibare materiaal omgezet in vaste lagen door een proces dat photo-polymerisatie genoemd wordt. Hierbij wordt het vloeibare materiaal zeer selectief uitgehard door een lichtbron, normaal gesproken een laser die is gemonteerd op een X- en Y-as. SLA technologie wordt vaak toegepast om onderdelen te printen die toegepast worden voor prototyping, dental toepassingen, sieraden en modelmakerij. SDLP / DLS  daarentegen gebruikt digitaal UV licht om een product als geheel te belichten en daarmee laag voor laag op te bouwen.

3D-printen met Dopag eldomix

Dopag levert speciale doseer- en mengsystemen voor verschillende 3D print processen. De Dopag eldomix is uitermate geschikt om 2-componenten materialen zoals epoxy, polyurethaan, acryl of silicone te mengen en te doseren en daarmee  het reservoir van de 3D printer te voeden.

Dopag eldomix systemen worden al veelvuldig gebruikt door diverse leidende additive manufacturing producenten.  Onze applicatie specialisten zijn actief betrokken in de branche en zijn in staat om u de beste oplossing te bieden voor uw applicatie.

Alle producten in één oogopslag

eldomix

De eldomix ; onze tandradpomp aangedreven alleskunner voor de meest uiteenlopende 2K toepassingen

Meer lezen