Doseersystemen voor ingieten

Voor elektronica en ledverlichting 

Wat is ingieten? 

Ingieten of potting is een proces (voor applicaties) om voornamelijk elektronica of elektronische componenten te beschermen met behulp van een 2-compnenten giethars. De giethars beschermt tegen vocht, chemicaliën, stof, schadelijke straling van buitenaf en tegen schokken.  

De giethars helpt ook het bij de afvoer van warmte. In vaktaal thermische geleiding. Een ander bijkomend voordeel is dat de elektronica hardware door de giethars ook beschermd is tegen ongewilde aanpassingen of reparaties.   

 

Voor elektronica en ledverlichting 

Het ingieten gebeurt met name bij elektronica om printplaten en andere elektronische componenten te beschermen. Wat ook steeds meer gebeurt is het ingieten van leds. Leds worden steeds vaker toegepast. Met name buiten. Het ingieten beschermt de leds tegen de weersomstandigheden.   

Verschillende 2-componenten harsen 

Het ingieten gebeurt met 2-componenten harsen. Grofweg te verdelen in polyurethaan, siliconen, en epoxy. Elk soort heeft specifieke eigenschappen. Hardheid, uitzetting, UV en temperatuur resistentie.  

Toepassen is precisiewerk 

Het proces van ingieten is precisiewerk. Met name het mengen van de giethars, dosering, het roeren (letterlijk) en timing zijn de voornaamste uitdagingen.  

Het aanbrengen kan handmatig of met robots. Deze laatste worden steeds vaker toegepast om de kwaliteit en snelheid van het gietproces te maximaliseren.  

ingieten

Doseersystemen voor ingieten 

Zoals elke toepassing zijn eigen hars vraagt, vraagt elke hars zijn eigen doseersysteem. Dopag biedt een breed assortiment aan meng- en doseersystemen voor ingiettoepassingen. Met een grote variatie aan componenten voor het aanvoeren, mengen, doseren en aanbrengen van de gietharsen.  

Drukvaten, roerwerken, automatische navulling, mengvolume-controle, verwarming, evacueren van materialen en zelfs systemen die vanuit vacuüm kunnen pompen. Het zijn enkele mogelijkheden die het Dopag systeem uitermate geschikt maken voor elke toepassing. Onderaan deze pagina vindt u een aantal van onze systemen. Neem gerust een kijkje. 

Advies over het juiste systeem 

Ons advies? Vraag advies! Er zijn zoveel mogelijkheden en zaken van invloed op de keuze. Vraag ons om advies en bespaar uzelf veel tijd en zoekwerk. Het is de kortste route naar het juiste systeem voor uw toepassing.  Uiteraard helpen we u graag met andere vragen? Ons telefoonnummer vindt u aan de rechterkant.   

 

Meer weten over ingieten?

Download onze gratis whitepaper over Ingieten. U leest daarin nog veel meer over het proces van ingieten, de verschillende materialen en systemen. Met tips en andere handige informatie. Binnen een paar minuten hebt u hem in uw mailbox.   

Alle producten in één oogopslag

economix

Het economix 2K doseersysteem voor continu doseren; duitse kwaliteit voor een scherpe prijs

Meer lezen

eldomix

De eldomix ; onze tandradpomp aangedreven alleskunner voor de meest uiteenlopende 2K toepassingen

Meer lezen

vectomix

Vectomix voor zeer nauwkeurig en repeteerbaar doseren van kleinere volumes

Meer lezen

variomix

DOPAG Variomix

variomix : polyurethaan mixing systeem

Meer lezen

evomix DF

Hoge nauwkeurigheid en betrouwbaarheid bij het ingieten van 2K polyurethaan materialen

Meer lezen