LSR-doseersysteem voor spuitgieten

Perfect luchtbelvrije en kleurconsistente siliconenproducten

Siliconenproducten hebben 1 speciale eigenschap: ze blijven flexibel, ook na productie. Bovendien onderscheiden de afgewerkte producten zich door hun hoge temperatuurstabiliteit. Dit leidt tot een voortdurend toenemend gebruik in  verschillende industrieën: van autoproductie, huishoudelijke apparaten, medische toepassingen tot lifestyleproducten. Omdat vloeibare siliconen slechts een minimale reactie met andere materialen vertonen zijn ze zeer geschikt voor gebruik in de medische wereld.

Een grote uitdaging is dat de siliconen rubbers in gebruik bestand moeten zijn tegen zeer uiteenlopende temperaturen van -60 tot +300 ° C. Dit vereist een zeer nauwkeurige en foutloze verwerking van de laagviskeuze 2K siliconen. De bewerking of productie van vloeibare siliconenrubber (LSR) moet zeer precies worden uitgevoerd. Hierin zijn slechts kleine afwijkingen toegestaan om de vereiste eigenschappen zoals hoge elasticiteit en flexibiliteit te waarborgen. Bovendien is de voorgenoemde precisie essentieel voor een juiste en consistente kleur, vooral cruciaal bij lifestyleproducten.

DOPAG-doseertechnologie voor spuitgieten van LSR

Op het gebied van LSR behoort Dopag tot ‘s werelds toonaangevende leveranciers . Dit succes is gebaseerd op onze jarenlange ervaring in de verwerking van LSR in verschillende industrieën. De nauwe samenwerking met onze klanten en projectpartners zorgt ervoor dat onze systemen nauwkeurig kunnen worden afgestemd op de individuele wensen. Dit maakt de productie van eersteklas en hoogwaardige producten mogelijk.

Het Dopag-doseersysteem silcomix zorgt voor stabiliteit en betrouwbaarheid bij continue productie – de basisvoorwaarde voor het succes van uw bedrijf.  Robuuste, betrouwbare machines en korte ombouwtijden.

Toepassingen

  • Auto-industrie en hun toeleveranciers
  • Elektrische en elektronische industrie
  • Witgoed
  • Ruimtevaartindustrie
  • Medische technologie
  • Sanitair en aanverwant

Alle producten in één oogopslag

silcomix

silcomix voor het doseren van Liquid Silicone Rubbers (LSR)

Meer lezen