Vet-, olie- en siliconendosering

Schone en precieze dosering van smeermiddelen

Het contactloze shot ventiel van DOPAG doseert vet tot wel 200 shots per seconde.

De frictie die ontstaat tussen twee of meerdere mechanische componenten kan schade en ongewenst geluid veroorzaken. Smeermiddelen zoals montagepasta, schroefdraadpasta, tandwielsmeermiddelen, lagersmeermiddelen, silicone en algemene smeermiddelen worden toegepast om deze frictie en geluidshinder te voorkomen. Het geselecteerde smeermiddel is vrijwel altijd afgestemd op de specifieke eisen van de toepassing. Sommige smeermiddelen worden bijvoorbeeld alleen in een vochtige omgeving gebruikt terwijl andere smeermiddelen worden toegepast bij extreme temperaturen. Voor ieder vet, silicone, smeermiddel en olie heeft Dopag geschikte pomp- en doseersystemen beschikbaar, de toepassing bepaalt uiteindelijk welk doseerventiel het meest geschikt is om vet, silicone of olie aan te brengen.

Doseren en aanbrengen van vet en silicone

Dopag doseersystemen zijn ontwikkeld om vet en silicone vanuit de originele verpakking op of in een product aan te brengen. Het vet wordt onder druk aangevoerd en nauwkeurig gedoseerd en aangebracht op exact de juiste positie. Vetten en siliconen worden meestal verpakt in cartridges en vaten met een inhoud van 0,3 tot 200 liter. Voor alle verpakkingen heeft Dopag een passende oplossing beschikbaar. Afhankelijk van de applicatie kan het vet of silicone handmatig of automatisch worden gedoseerd, in kleine of grote shots, als puntjes, versproeid of als rups.

Dopag heeft tevens de expertise in huis om vetadapters te leveren waarmee zowel inwendig als uitwendig vet aangebracht kan worden op uw eindproduct. Buizen vetten, cilinders vetten, O-ring vetten, Dopag heeft de oplossing in huis!

Doseren van olie en silcone

Met Dopag doseersystemen voor olie en silicone wordt het materiaal vanuit de originele verpakking direct gedoseerd, in de juiste, ingestelde hoeveelheid. Een Dopag systeem wordt vooral toegepast als meerdere producten afgevuld moeten worden met olie zoals bij de productie van versnellingsbakken of hydraulische cilinders. Maar ook voor het afvullen van flessen, potten en vaten heeft Dopag de ervaring in huis. De Dopag  doseersystemen, uitgevoerd als batch-vulsysteem kunnen worden toegepast voor een ​​groot viscositeitsbereik, van laag tot hoge viscositeit.

Door de verschillende pompsystemen die Dopag in het programma heeft is het mogelijk om direct vanuit bulk-verpakkingen zoals 200 liter drums en IBC te doseren en af te vullen. Dopag kan zowel handmatig bediende als volledig geautomatiseerde systemen leveren.

 

Alle producten in één oogopslag

Drukvaten

Reservoirs voor dunne tot mediumviskeuze vloeistoffen

Meer lezen

Kamerdoseerventiel

Kamerdoseerventielen voor het lekvrij doseren van dots van 0.05 tot 100 ml

Meer lezen

Dopag Flowmeter

Nauwkeurige meting en bewaking van het gedoseerde volume

Meer lezen

High Speed ventiel

DOPAG high-speed ventiel

Contactloos doseren van vet en smeermiddelen tot een afstand van 120 mm

Meer lezen

Light barrier

Fotocel

Fotocelsensor voor contactloze Shot- en Highspeed ventielen

Meer lezen

Drukreduceerventiel

Pulsatievrij doseren met de juiste druk

Meer lezen

Membraandoseerventielen

Membraan doseerventielen

Membraandoseerventielen worden toegepast voor het continu doseren van 1-componenten-materialen. Deze ventielen kunnen zowel laag tot hoog-viskeuze, abrasieve en/of chemisch reactieve materialen verwerken.

Meer lezen

Dopag doseercontroller MR40

Doseer controle-unit

De MR40 doseercontroller regelt het complete doseerproces en verbindt en bestuurt de verschillende componenten in het systeem. De controller maakt het mogelijk om bijvoorbeeld flowmeters en tandraddoseerpompen te integreren in het proces.

Meer lezen

Micro Flow Sensor

micro-flowsensor

De Dopag Micro Flow Sensor is een stroomdetectie-sensor welke wordt toegepast in combinatie met naalddoseerventielen om te bewaken of er doorstroom van materiaal is.

Meer lezen

Naalddoseerventielen

Naald-uitlaatventielen

Naalddoseerventielen bieden een hoge mate van flexibiliteit en zijn uitermate geschikt voor continu doseren van vloeistoffen met een lage tot hoge viscositeit.

Meer lezen

Naalddoseerventielen

naald-doseerventielen

Naalddoseerventielen zijn geschikt voor het doseren van kleine hoeveelheden materiaal met grote nauwkeurigheid, hoge reproduceerbaarheid en snelle schakeltijden.

Meer lezen

Druksensoren

druksensoren

Druksensoren voor het bewaken van materiaaldruk in de aanvoerleiding van shot- en doseerventielen.

Meer lezen

Vatpompen voor lijmen en kitten

Dopag vatpompen voor het verpompen van lijm, kit, siliconen,1-componenten PU en MS polymeer

Meer lezen

Vatpompen voor vetten en smeermiddelen

lubriLine vatpompen zijn speciaal ontworpen voor het verpompen van vet en olie uit vaten

Meer lezen

Shot-doseerventielen

shot-doseerventielen

Dopag shot-doseerventielen zijn ontworpen voor nauwkeurige en contactloze doseringen van olie, vet en smeermiddelen in geautomatiseerde productieprocessen.

Meer lezen

Spraypistolen

DOPAG spuitpistolen

Dopag spraypistolen zijn de oplossing voor het handmatig aanbrengen van vetten en oliën in een spraypatroon

Meer lezen

Sprayventielen

DOPAG spuitventielen

Dopag sprayventielen zijn speciaal ontworpen voor het contactloos aanbrengen van vet en olie.

Meer lezen

Doseerdetectie

slagdetectie

Dopag doseerdetectie bevestigd een gemaakt doseershot, keer op keer!

Meer lezen

Transferpompen voor vloeibare materialen

DOPAG Transfer pomp

Transferpompen om vloeibare materialen vanuit een vat of IBC te verpompen

Meer lezen