economix: 2-componenten meng- en doseersysteem

Het systeem voor een constante en economische dosering van 2K materialen

economix: doseersysteem voor PU, epoxy en andere 2-componenten materialen

De economix is een compact, pneumatisch aangedreven meng- en doseersysteem voorzien van twee plunjerpompen. De economix wordt gebruikt om continu materialen met een lage tot gemiddelde viscositeit te doseren zoals epoxy’s, polyurethanen en siliconen, in een mengverhouding van 100: 100 tot 100: 16. Het materiaal kan zowel abrasief als gevuld zijn.

functies

Drukvaten welke op een mobiel frame staan voorzien de doseerpompen van vloeistof. De beide doseerpompen worden aangedreven door een enkele luchtmotor. Een hefboomsysteem verbindt de pompen met de aandrijving. De doseerpomp voor het A-materiaal is bevestigd aan het hefboomsysteem en heeft dezelfde slaglengte als de aandrijfmotor terwijl de doseerpomp voor het B-materiaal variabel is te monteren over de lengte van het hefboomsysteem en daarmee een variabele slaglengte heeft. De B-doseerpomp wordt zo afgesteld dat de juiste mengverhouding behaald wordt. Naar wens kan de mengverhouding variabel aangepast worden.

De economix is voorzien met een 2K mengventiel met een kunststof statische menger. Het mengventiel is voorzien van een traploos instelbaar “snuffer” om na-druppelen te voorkomen.

Technische specificaties

Viscositeitsbereik 100 – 50’000 mPa s
Mengverhouding 1:1 to 6:1
Volume tot 2 l/min
Maximale werkdruk 160 bar max.
Maximale luchtdruk 6 bar
Drukvaten 2 x 12 tot 45 l
Afmetingen, L x B x H 900 x 900 x 1200 mm
Gewicht ca. 130 kg