Thermische geleidende materialen doseren

Doseersystemen voor gapfillers, potting materialen en lijmen

Een effectieve warmteafvoer is binnen de electronica zeer belangrijk. In veel onderdelen is het nodig om warmte evenredig te verdelen of af te voeren om schade te voorkomen, ook aan naastgelegen componenten. Daarbij worden onderdelen steeds compacter en worden ze dichter op elkaar geplaatst, wat de warmteafvoer bemoeilijkt. Om problemen te voorkomen worden daarvoor wamtegeleidende pasta’s en gapfillers ingezet.

Thermisch geleidende gapfiller doseren

Thermisch geleidende gapfillers, vaak ook wamtegeleidende pasta’s genoemd, hebben meerdere functies. Ze voeren doorlopend warmte af,  maar vullen ook oneffenheden op tussen componenten. Vaak worden ze ingezet bij de prodcutie van accu’s en aangebracht tussen de accu-modules en de behuizing om warmte af te voeren en oververhitting van de accu te voorkomen.

Bij gapfillers gaat het om hooggevulde materialen welke daardoor zeer abrasief zijn. Hoe meer vulstoffen er aanwezig zijn, hoe beter de warmtegeleiding. Maar dit stelt hoge eisen aan uw doseerapparatuur. Dopag heeft de vectomix TC ontwikkeld, uitgevoerd met een speciale, harde coating. Dit product weerstaat de abrasieve pasta’s en zorgt met de speciale besturing voor zweer nauwkeurige en betrouwbare dosering in zowel semi- als volautomatische productie-processen.

Thermisch geleidende lijmen en potting materialen

Thermisch geleidende lijmen hebben als extra kenmerk dat ze delen met elkaar kunnen verlijmen en gelijktijdig zorgen voor afvoer van warmte. Afhankelijk van de toepassing kan de lijm ook een afdichtende of een vochtwerende functie hebben. Ook bij deze lijmen is er sprake van vulstoffen in de lijm. Thermisch geleidende potting materialen hebben eveneens twee functies: de electronica beschermen tegen invloeden van buitenaf én het afvoeren van warmte. Een toepassing voor zowel geleidende lijmen als geleidende potting materialen is bijvoorbeeld in de LED industrie

Wij bieden doordachte meng- en doseerinstallaties, specifiek voor deze vloeistoffen. Voor projecten kunnen we ook uitgebreide testen uitvoeren in ons Service centrum in de fabriek in Duitsland.

 

Alle producten in één oogopslag

vectomix TC

vectomix TC voor thermisch geleidende materialen

Meer lezen