Doseertechniek voor de lucht- en ruimtevaart

Installaities voor de productie van interieur en exterieur

Al vele jaren is de luchtvaartindustrie een snelgroeiende markt met elk jaar fors stijgende aantallen passagiers en vracht. De kwaliteitseisen zijn zeer hoog en de productie-technieken zijn baanbrekend en geavanceerd.

Een belangrijk thema voor de luchtvaartsector is om de druk op het milieu verder te verminderen o.a. door het ontwikkelen van zuinigere motoren. Maar ook het gebruik van nieuwe en vooral lichtere materialen zoals composieten kan veel hieraan bijdragen. Wij leveren systemen aan  de grootste subcontractors in de luchtvaartindustrie o.a. voor het aanbrengen van epoxies en andere complexe materialen als polysulfides om bijv. brandstoftanks af te dichten. Voor de productie in deze sector is het steeds meer noodzakelijk om geautomatiseerde productieprocessen in te zetten met een constante, hoge output en een zeer hoge kwaliteit onder stringente procesbewaking. De verwachting is dan ook dat veel van de huidige handmatige werkzaamheden in meer of mindere mate zullen worden geautomatiseerd.

Intelligente oplossingen van Dopag

DOPAG staat voor expertise op het gebied van het mengen en aanbrengen van lijmen en andere vloeistoffen. Onze ervaring  garandeert een  optimale mengverhouding, hoog volume per minuut en het aanbrengen van uw vloeistof op de juiste plek in het juiste volume. Het resultaat is een optimaal eindproduct. Geen overtollige hoeveelheden gemengde vloeistof en minder afval omdat de menging exact op het juiste moment in het juiste volume geschiedt. En U bespaart om het verbruik van agressieve spoel- en reinigingsmiddelen.