Doseertechniek voor de automotive industrie

Smeermiddelen, lijmen en afdichtingen doseren

De automobielproducenten en  de vele toeleveranciers staan voor ingrijpende veranderingen.  Van fossiele brandstof naar elektrische en waterstof-aandrijvingen, van traditionele naar LED verlichting. Toepassing van nieuwe, lichte en slijtvaste materialen, sensortechnologie en wifi on board. Dit is maar een kleine opsomming van de uitdagingen waar de automotive sector mee te maken heeft. Dopag heeft niet alleen oog voor toepassingen in en rond de personenauto, maar ook voor de productie van vrachtwagens, bussen, speciale voertuigen, scooters en nieuwe vervoersconcepten ontwikkelen de specialisten van Dopag slimme doseersystemen voor lijmen, smeermiddelen en afdichtingen.

Op een groot aantal componenten die toegepast worden in de automotive industrie is een vet of smeermiddel nodig om een soepele werking of juiste smering te waarborgen. Dopag heeft veel ervaring in het bouwen en leveren van systemen voor het gecontroleerd doseren en distribueren van vetten, lubricants en smeermiddelen. Niet alleen pompen en ventielen maar ook de vet-adapters die benodigd zijn om het vet bijvoorbeeld in 1 keer op meerdere plekken of in ringvorm aan te brengen op componenten worden door Dopag zelf ontwikkeld en geproduceerd.

Intelligente oplossingen van DOPAG

Dopag heeft een complete productlijn ontwikkeld onder de naam lubriLine, specifiek ontworpen om te voldoen aan de behoeften van de automotive industrie. De productlijn omvat componenten om vet en olie gecontroleerd te doseren op de juiste plek in of op het uiteindelijke product.

1K toepassingen voor verlijmen en afdichten