Doseertechniek voor de productie van accu’s

vectomix TC: doseersysteem voor het aanbrengen van warmtegeleidende materialen

Vectomix TC van Dopag verwerkt warmtegeleidende pasta’s

Warmtegeleidende materialen stellen hoge eisen aan uw doseerinstallatie. Ze bevatten namelijk een hoog aandeel aan abrasieve vulstoffen om hun taak -het afvoeren van warmte- te kunnen vervullen. Deze materialen worden toegepast als warmte gelijkmatig verdeeld of afgevoerd moet worden, bijvoorbeeld in accu’s of elektronische componenten als sensoren en processoren. Speciaal hiervoor is de vectomix TC ontwikkeld met speciale kenmerken om deze pasta’s nauwkeurig en langdurig te kunnen verwerken.

De vectomix TC bestaat uit twee plunjerpompsystemen, beschikbaar in verschillende volumes welke met elkaar gecombineerd kunnen worden. Deze modulaire bouwwijze maakt een brede en flexibele inzetbaarheid mogelijk, zowel wat betreft mengverhouding als doseervolume. Voor het doseren van thermisch geleidende pasta’s werden de componenten voorzien van speciale materialen en coatings om voortijdige slijtage te voorkomen en een lange levensduur zeker te stellen.

Een verder kenmerk betreft de zeer efficiënte Servo-besturing. Beide pompsystemen hebben elk een eigen, onafhankelijke aandrijving. Zo kunnen ze separaat aangestuurd worden waardoor de mengverhouding naar wens aangepast en gestuurd kan worden. Het doseervolume kan middels een analoog signaal tijdens het doseren aangepast worden, bijvoorbeeld om op elk moment tijdens het doseren de juiste mengverhouding te garanderen. De integratie van beweging, sensortechniek en geavanceerde software geeft aan de vectomix TC een bijzonder hoge processtabiliteit.

De vectomix TC heeft zich reeds in vele, veeleisend applicaties bewezen, vooral wat proceszekerheid en repeteerbaarheid betreft. Voor elke toepassing ontwikkelt Dopag samen met onze klanten een passende oplossing. De vectomix TC kan uiteraard in semi- of volautomatische productielijnen geïntegreerd worden.